Lekdetectie

” Wanneer je een waterlek in huis hebt, sijpelt (of stroomt) er water op plekken waar dat niet de bedoeling is, bijvoorbeeld door een fout in je dak, of wanneer er een barst is in een van de leidingen “

Camera inspectie

Door middel van een camera inspectie kunnen we een waterlek opsporen. In veel gevallen is een lek duidelijk zichtbaar, maar toch is het mogelijk dat de oorzaak moeilijker te vinden is.
Aan de hand van camera-onderzoek, vochtmeter en traceer gereedschap kunnen we de oorzaak van verstoppingen, breuken en beschadigingen achterhalen zonder veel breekwerk. Dankzij verschillende soorten moderne camera’s, kunnen zowel kleine als grote afvoeren geïnspecteerd worden. Door de precisie van deze apparatuur kan de bron van het probleem nauwkeurig worden gelokaliseerd. Mede dankzij de beelden die dergelijk camera-onderzoek oplevert, kun je hierna ook bij ons terecht om het vastgestelde probleem op te lossen

Lekdetectie camera inspectie

Lek door slijtage afvoerbuis

Waterlek door slijtage afvoerbuis

Net als alle materialen in huis zullen ook afvoerbuizen uiteindelijk gaan slijten. Zeker bij oudere woningen kan dit voorkomen. Het is belangrijk om snel in te grijpen. Is dit niet het geval, dan zal een snelle en goedkope reparatie al snel veranderen in grotere en duurdere verbouwingswerken.

Lek door schade aan leiding

Waar slijtage vaak een proces is van maanden of jaren, kan schade aan leidingen ook soms heel plots gebeuren, bijvoorbeeld na het boren in de muren van je woning. Deze zijn minder frequent maar zijn wel mogelijke oorzaken.

lekkage door verstopte afvoer
Lekkage afvoer

Lekkage door verstopping

Verstoppingen zorgen voor druk op de afvoerbuizen, waardoor lekkages ontstaan. Niet enkel bij de oorsprong, maar ook op het zwakste punt in de leidingen zullen problemen ontstaan.
Daarnaast kan ook bladval de afvoer verstoppen doordat bladeren en takjes hierin terechtkomen. Lekkages die hiervan het gevolg zijn, kunnen echter wel relatief eenvoudig worden opgelost.

Lek door constructiefout

Waterlekkages worden vooral veroorzaakt door versleten of beschadigde waterleidingen, maar ook wanneer leidingen en buizen tijdens het plaatsen niet goed gemonteerd zijn, zullen ze op termijn voor waterlekkages zorgen. Hetzelfde geldt voor daklekkages, waar foutief afgedichte daken vroeg of laat zullen leiden tot waterschade en lekkage. Ook in leidingen voor verwarming kunnen lekkages ontstaan bij aansluitpunten. Het probleem hier is dat buizen vaak niet goed op elkaar zijn bevestigd of dat de afdichting niet meer werkt zoals het hoort.

Preventieve inspectie van je afvoer

Heb je nog geen last van een lekkage, maar wil je zeker zijn dat je niet onverwacht voor problemen komt te staan.  U heeft bijvoorbeeld net een huis gekocht en u wilt zeker zijn dat alles in orde is voordat u een nieuwe vloer gaat leggen. Met een camera inspectie kunnen we bekijken of uw afvoer of riolering zwakke plekken of breuken heeft. Het is beter om te voorkomen dan te genezen en zo zul je grote kosten in de toekomst voorkomen. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.