Wij ontstoppen alle soorten verstoppingen:

Heeft u last van een verstopte wc of stroom het water niet meer goed door uw afvoer? Dan is het tijd om contact op te nemen met Aqua-Destop.  Wij helpen u zo snel mogelijk van uw probleem af.
Het kan ook zijn dat u last heeft van een nare (riool)geur? Wacht dan niet langer, dit is ook een signaal om actie te ondernemen.

Voor ons is geen uitdaging te groot. Aqua-Destop helpt u graag van uw probleem af.  

U kunt voor alle verstoppingen bij ons terecht:

 

verstopt riool

verstopte afvoer

verstopt toilet of een verstopte wc

verstopte vaatwasser

verstopte regenpijp of een verstopte regenafvoer

verstopping dakgoot

verstopte gootsteen, wasbak of lavabo

 

Heeft u een van bovenstaande problemen? Bel dan gratis 0800 821 21.

Verstopte gootsteen

gootsteen

Etensresten en vet uit de pan zijn de voornaamste oorzaken van een verstopte gootsteen. Het is belangrijk dat je je gootsteen niet als vuilbak gebruikt en hier dus geen etensresten of sauzen in doorspoelt. Als er toch vet in de gootsteen terecht zou komen, kan je best naspoelen met heet water om te voorkomen dat het vet achterblijft in de leidingen.
Ook in de spoelbak van de badkamer komt een verstopping vaak voor. Hier zijn de grootste boosdoeners achtergebleven lichaamshaar en tandpasta resten.
Als je merkt dat dat water minder snel doorloopt in je afvoer, wijst dit waarschijnlijk op een verstopping (of zal een verstopping spoedig ontstaan). Ontstopping is hier de enige oplossing. Als je dit niet doet, zal je enkel steeds vaker en meer last ondervinden.

Verstopt toilet

Een verstopping van het toilet kan te wijten zijn aan een teveel van toiletpapier of een volle septische (beer)put. Ook maandverband en tampons worden hier vaak als oorzaak gezien. Let daarnaast op dat je niet te veel vochtige doekjes en plastic houders voor toiletblokjes in het toilet werpt.

De gevolgen van een verstopt toilet zijn vooral stank- en wateroverlast. Je krijgt te kampen met een soort rioolgeur en het wordt lastig om je toilet door te trekken, omdat het water slecht naar de riolering doorloopt. Bij een heel ernstige verstopping kan het zelfs voorkomen dat je het toilet helemaal niet meer kan doortrekken.

Bij een beginnende verstopping kan je een vloeibaar ontstoppingsmiddel gebruiken om je toilet te ontstoppen, maar zijn vaak schadelijk voor het milieu. Daarnaast kan het uw leidingen of verbindingen tussen buizen beschadigen. Bovendien kunnen ontstoppingsmiddelen bij verkeerd gebruik gezondheidsproblemen veroorzaken. 

Als je probleem al wat verder gevorderd is of houdt u het liever veilig? Dan kunt u het best een ontstoppingsdienst contacteren. Bij Aqua-Destop ontstoppen wij uw afvoerbuizen en leidingen met een hoge druk en/of mechanische veer. Deze ontstoppingstechnieken  lossen het probleem snel en efficiënt op. Zo weet u zeker dat de verstopping volledig is opgelost niet terugkeert.

verstopte wc

Riool verstopt

riolering ontstoppen

Rioleringen kunnen na verloop van tijd sterk vervuild te raken. Dit kan op den duur een vervelende verstopping veroorzaken. Een verstopping in uw riool zorgt ervoor dat het water niet meer goed kan weglopen. Al het afval dat u wegspoelt door de gootsteen of toilet, wordt hier verzameld. Als er teveel vuilresten in de afvoerbuizen blijft zitten kan dit leiden tot verstopte rioleringsbuizen. Hierdoor kunt u naast een verstopping ook last krijgen van wateroverlast en geurhinder. 

Als u de verstopping te lang laat zitten komt er alleen maar meer vuil bij.  Het wordt dan steeds moeilijker om de verstopping het weg te krijgen met alle gevolgen van dien. Dus wanneer u merkt dat u last heeft van een verstopping is het dus van groot belang om snel een ontstopper in te schakelen. 

Zit de verstopping in de riolering op uw terrein, dan bent u zelf verantwoordelijk voor het verhelpen van de verstopping.
Zijn de problemen met uw riool door de openbare riolering, dan kunt het contact opnemen met de rioolbeheer van uw gemeente. 

Preventieve ontstoppen van uw afvoer & rioleringsbuizen

Een verstopping in de riolering wilt u het liefst voorkomen. Door preventief het riool te reinigen, voorkomt u verstoppingen, lekkages en stankoverlast. 
Na het reinigen van uw rioleringsbuizen kan er eventueel een rioolinspectie worden uitgevoerd om eventuele problemen op te sporen. Mocht er tijdens de camera inspectie  op een breuk of op andere problemen gestuit worden, dan kunnen wij de meeste problemen ook zelf bij u verhelpen. 

 

Voor bedrijven en syndicus kunnen wij een contract opmaken om periodiek preventief onderhoud uit te laten voeren. Preventief onderhoud van de afvoer & rioleringsbuizen kan heel wat problemen en onverwachte kosten voorkomen.